programok, ESEMÉNYEK
 
ZÖLD fORRÁS promó
 

 

A Zöld 14 Egyesület „Zöld-pont” irodája hatékony segítséget tud nyújtani a természet- és környezetvédelem területén tevékenykedő intézményeknek és szervezeteknek, illetve a téma iránt érdeklődő lakosságnak egyaránt. A tanácsadó-szolgáltató iroda on-line és off-line szakmai adatbázissal, szakkönyvtárral, szaktanácsadással, továbbá projektek szakmai támogatásával, promócióval, ismeretterjesztéssel, oktatás-képzés fő szolgáltatásokkal áll rendelkezésre az érdeklődő lakosság, akár a szakmai közösség rendelkezésére.

Egy irodavezető munkatárs foglalkozik a lakossági, illetve egyéb megkeresésekkel, térítésmentesen biztosítja számukra az irodai infrastruktúrát, működteti az egyesület klubtevékenységeit, közvetíti és koordinálja a szervezet szaktanácsadói rendszerét. A szaktanácsadás során egyrészt előre egyeztetett időpontban van lehetősége az ügyfélnek a szervezet szakembereivel, igény szerint külsős szakemberrel való ingyenes személyes konzultációra, másrészt e-mailes formában is rendelkezésre állunk folyamatos információszolgáltatással.

ZÖLD FORRÁS

 

X-PARC Arad: Román-Magyar szakember találkozó 2014.10.31.

Biodiverzitás és védett területek menedzsmentje a határmenti régióban

A konferencián az alábbi témákban ültek össze hazai és román szakemberek: védett területek működési rendszere Arad és Temes, illetve Békés és Csongrád megyékben, védett élőhelyek, fajok a természetvédelmi területeken, természetvédelmi területek kezelőinek/ felügyelőinek bemutatkozása, helyi környezetvédelmi hatóságok bemutatkozása, Románia – Magyarország határmenti biodiverzitásáért akcióterv“ megvitatása, egy olyan hálózat létrehozása amely magába foglalja a biodiverzitás menedzsmentjében érdekelt feleket a pályázat célterületén.
Az előadásokat román és magyar szakemberek tartják.  

Galéria

 
X-PARC Gyula: Román-Magyar szakember találkozó 2014.09.11.

A három civil szervezet (az Excelsior Egyesület, a Körös-Maros Alapítvány és a Zöld 14 Egyesület) 2012. november 1. és 2014. október 31. közötti projektjében olyan határon átnyúló infrastruktúra kialakítására törekszik, amely a természetvédelem területén tevékenykedő intézményeknek és szervezeteknek, illetve a téma iránt érdeklődő lakosságnak egyaránt tud hatékony segítséget nyújtani oktatási, ismeretterjesztési, szaktanácsadási és területfelmérési szinten. 

Online sajtómegjelenés:

- Gyulai Hírlap

 
X-PARC Gyula: Román-Magyar ökogazda tanácskozás 2014.06.06.

A román-magyar ökogazda tanácskozás keretében először Kocsik József, az Aradi Magyar Gazdák Egyesületének elnöke mondta el beszédét, majd Czirle Csaba az X-Parc projektről, valamint a mindennapi ökológiai szemléletről számolt be. Mihai Pascu a védett területek fenntartható fejlesztéséről beszélt a konferencia résztvevőinek, amelyet dr. Duray Balázs Vidékfejlesztés és ökogazdálkodás című előadása követett. Áy Zoltán a Körös-Maros Biofarm növénytermesztési kísérleteiről számolt be, végül Csergő Attila Levente a BIO-termékek marketingjét vázolta fel a jelenlévőknek.

 

Online sajtómegjelenés:

- Gyulai Hírlap

 
X-PARC BÉKÉSCSABA sajtótájékoztató

A romániai Excelsior Egyesület, mint főpályázó, a gyulai Körös-Maros Vidékfejlesztési és Ökogazdálkodási Alapítvánnyal, valamint a csabai Zöld 14 Békés-Bihor Fenntartható Fejlődéséért Egyesülettel közösen adott be pályázatot, amellyel több mint 996 ezer eurós támogatás nyertek. A projektről dr. Forján Mihály és dr. Duray Balázs tartott tájékoztatót.

Online sajtómegjelenés:

- Hír6

 
HATÁRTALANUL KÉTKERÉKEN - Bringázz a BioRitmusodért!

A Körösök Völgye Naturpark Egyesület a Békéscsaba-Nagyszalonta elkészült kerékpárúton szervezett túrát 2013. szeptember 14-én, amelyen Egyesületünk is résztvett.

 
BIORITMUS FESZTIVÁL 2013

 

 
X-PARC Nyitó Konferencia - 2013.02.28.

Az X-PARC projekt nyitórendezvénye (Cross-Border Protected Areas Resource Centre). Három civil szervezet összefogásával valósul meg 2012. november 1. és 2014. október 31. között Gyulán, Aradon és Békéscsabán. A határon átnyúló projekt összköltségvetése 996 013 Euró, melyhez 95%-os támogatást nyújt az Európai Unió és a Magyar Állam..

Online sajtómegjelenés:

- Gyulai Hírlap

 
A Föld Napja 2012.04.24.

A „szedd a lábad vagy tekerj”túraprogram keretében megrendezésre kerülő kerékpáros kiránduláson vett részt egyesületünk.
A túra útvonala Békéscsaba Körösök völgye látogató központ - Békés – Gerla – Póstelek – Békéscsaba.
A túra alkalmából csapatunk körülbelül 40 km-t bringázott, az útvonalon 5 táblát kellet meg találni és a rá vonatkozó kérdésekre válaszolni.
Az idő gyönyörű volt, a kedvünk briliáns és Pósteleken kínált paprikás krumpli életmentő volt
A 2012.07.07-én megismételjük a biciklis túránkat, a KÖRF zenei találkozó alkalmából.

Bringázz

 

Körös Körül Ifjúsági Fesztivál 2012.07.05.-07.

 

Civilek Napja 2011. június 5-7.

Az Európai Civil Találkozó a magyar EU-elnökség és az Európai Unió kiemelt érdeklődésre számot tartó, hivatalos civil társadalmi rendezvénye, melyre mintegy 400 civil résztvevő vett rész hazánkból, más uniós tagállamokból és a Nyugat-Balkán országaiból. A konferencia vezérfonala az aktív európai uniós polgárság gondolata, melyet a konferencia négy témára bontva, plenáris ülések és szekcióülések formájában vitatott meg.