Öko-tÁBOR

Az öko-táborokban elsődlegesen környezetvédelmi, szórakoztató és egészségtudatos tevékenységek folynak. A táborok résztvevőit arra ösztönözzük, hogy kérdéseket tegyenek fel a kertészettel (pl. a levendula, a gyógynövények, a gyümölcsök és a zöldségek), a fenntartható életmóddal, a környezetvédelemmel és a természetvédelemmel kapcsolatosan. A tevékenységek olyan témákban és érdeklődési körök mentén szerveződnek, mint például az állatok, a kézművesség, a kertészet, a természet, a főzés és a mezőgazdaság, valamint egészséges táplálkozás.


Az öko-tábor a megtermesztet növények betakarításával, majd azok elkészítésével és elfogyasztásával zárul.  A résztvevő fiatalok tartós emlékekkel és tapasztalatokkal távoznak a táborból, amelyek segíthetnek abban, hogy megőrizzék az őket körülvevő környezetet, és képessé válnak az egészséges, öko-tudatos, produktív életvitel gyakorlására.
A gyerekek képesek lesznek a megszerzett ismereteket másoknak átadni, különösen a családjuknak. A tevékenység célja, hogy megbízható információkat szolgáltasson a projekt által érintett területeken elhelyezkedő természeti területek élőhelyeiről és fajairól, valamint bemutassa azokat a lehetőségeket és előnyöket, amelyekkel a védett területek bevonása a lakosok számára nem mindig látható. A természetvédelmi tartalomnak a környezeti nevelésbe való bevonása - a zöld és az öko-iskolák jó példája révén - új színt hoz.


Az öko-tábor hétfőtől péntekig öt napig tart 9: 00-15: 00 között. A tábor minden hetében 20 résztvevő vesz rész a 7-12 éves korosztályból.


A táborok tevékenységei: környezet- és természetvédelmi vetélkedők, sportesemények, kézművessége, irányított viták.


Humán erőforrás:
2 fő szakmai előadó
3 fő foglalkoztató animátor (arcfestő, kézműves, zenepedagógus)
5 fő önkéntes


A résztvevők tervezett száma: 20 fő


A tábor minden héten ugyanazt a programot követi, így a táborozók csak egy foglalkozáson vehetnek részt.

 

TÁBOR PROGRAM