Regionális Zöld Infrastruktúra Hálózat

Regional Green Infrastructure Network (ReGrIN)

A Körösök-völgye fenntartható területfejlesztését megalapozó projekt


ATLASZ-modul

KISOKOS-modul

A zöld infrastruktúra elemei


A zöld infrastruktúra a projekttérség magán- és állami tulajdonban lévő zöld- és vízfelület-hálózatának összefüggő rendszere, amely:

  • védi a természeti erőforrásokat;
  • visszaállítja az értékes természeti területeket; és
  • összekapcsolja a helyi közösségeket a természeti erőforrásokkal.

A zöld infrastruktúra-hálózat terv célja, hogy meghatározza az elsődleges térségi szintű zöld infrastruktúra hálózatot, és stratégiát dolgozzon ki annak megőrzésére. Mindezt a térség meglévő és tervezett erőforrásainak széleskörű, kiterjedt tájleltárával és elemzésével kell megalapozni.


Interaktív, reszponzív webfelület

Gyors és informatív


BELÉPÉS

Gazdálkodói Klímaattitűd-vizsgálat

A projekt szemléletformáló és facilitációs tevékenységeinek kiemelt célja a természetvédelmi szemlélet erősítése a célcsoport körében. A helyes kommunikációnak és a releváns információk közvetítésének megalapozásához kérdőíves felméréssel kívánjuk az érintettek attitűdjét feltárni. Az így szerzett információ kettős célt szolgál. A projekt kiemelt célcsoportja a Natura 2000 területeken gazdálkodók köre, akik a tájhasználat révén közvetlenül hatnak a táj állapotára. A Natura 2000 munkacsoport által is vizsgált tájhasználati konfliktusok feltárása, illetve a gazdálkodói célcsoport klímatudatosságának felmérése céljából egy kérdőív készült


Kitöltöm

Környezeti attitűdvizsgálat

Az elmúlt években egyre többet hallottunk arról, hogy mennyire fontos a környezetvédelem, a Föld kincseinek megőrzése. A kérdőívünk segítségével azt szeretnénk megtudni, hogy hogyan látja az Ön környezetét, milyen problémákat tapasztal.
Kérdőívünk kitöltése önkéntes és anonim, az Ön adatait nem rögzítjük. Az alábbi kérdésekre adott válaszaival azonban hozzájárul ahhoz, hogy megismerjük az Önt is érintő környezeti problémákat. Kérjük, segítse munkánkat!


Kitöltöm

Kérdőív a település értékeinek lakossági megítéléséhez

Kérjük, hogy a kérdőív kitöltésével segítse munkánkat egy részvételen alapuló fenntartható fejlődés program elkészítésében.

Válaszaival hatékonyan járulhat hozzá a lakossági érdekeket szem előtt tartó, jövőbeli fejlesztési célok kidolgozásához.

A 10 perces kérdőív anonim, a megadott adatok és információk a ReGrIN programban kerülnek felhasználásra.

Köszönjük a közreműködését!


Kitöltöm

hu_HUHungarian