pályázati felhívás

Logó, rajz és fotó pályázatok

KLÍMATUDATOS SZEMLÉLETFORMÁLÁS BÉKÉSEN

A klímaváltozás az egyik legfontosabb globális környezeti problémája az emberiségnek. Manapság kiemelt hír a klíma- és az éghajlatváltozás, melynek hatásai sokfélék lehetnek: nő a Föld átlaghőmérséklete, ami miatt a sarki jégtakaró és a magashegységi hósapkák olvadnak, húzódnak vissza a gleccserek, emelkedik a tengerszint, egyre több a szélsőséges időjárási jelenség, illetve a természeti katasztrófák, melyek a klímaváltozással hozhatók összefüggésbe (aszály, bozóttűz, árvizek a megszokottnál jóval erősebb viharok, zivatarok stb.).
A Föld klímájának változása alapvetően természetes folyamat, a különböző természeti tényezők hatására a földtörténet során folyamatosan változott, ingadozott, azonban egyre több tudományos kutatás alátámasztja, hogy a mostani klímaváltozást jelentős mértékben az emberi tevékenységek során kibocsátott, úgynevezett üvegház hatású gázok (pl. szén-dioxid, nitrogén-oxid, metán és vízgőz) fokozzák.

A fenti problémák a békési gyermekek jövőjére is kihatnak, így fontos bevonni őket a folyamatokba, hogy elhivatottak és felnőttként cselekvő polgárok legyenek.

részletek

Klímabarát Békés

Logó pályázat

LEZÁRÚLT!

Fotó pályázat

Küld be a legjobb fotódat

felhívás adatlap

Rajz pályázat

Rajzolj a klímaváltozásról

felhívás adatlap
Kategóriák: Klímastatégia

1 hozzászólás

durayb · 2020.05.08. – 17:46

Iskolák Hajrá!

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője
hu_HUHungarian