2022-ben is

Levendula

Ökotábor

Egy jó tábor eseményei évek múltán is fel-felderengenek a gyerekekben. Sokan felnőttként is gyerekkoruk legszebb nyarára emlékeznek vissza egy-egy tábori élmény felelevenítésével.

ökoszemlélet

lazulás

barátok

A Levendula öko-tábor programunk remek lehetőséget biztosít a dolgozó szülőknek, hogy gyermekeik a nyári szünetük egy részét biztonságban és vidáman, kortársaik és barátaik körében töltsék el, miközben hasznos környezet- és természetvédelmi ismeretekre is szert tesznek.

A tábor az ismeretterjesztésen túl a természet megszerettetésének is a legjobb színtere. Általa a gyerekek megtanulják tisztelni és csodálni az őket körülvevő természetet. A táborban a foglalkozások szervezési formája egyéni, illetve csoportokban is történhet, az arra alkalmas témák esetében. A programokkal inkább az együttműködésre, a közös cél érdekében való összefogásra szeretnénk késztetni a gyerekeket.

Az öko-napközis táboridőtartama 5 nap hétfőtől péntekig,  ezalatt a gyerekek kreatív természetbarát programokon vesznek részt, például: filmek, szerepjáték, éneklés, kézműves foglalkozások, sport váltóversenyek, szervezett foglalkozások előadókkal. A nyelvi táborainkban a programokon kívül minden nap „nyelvi bemerítés!” melynek célja nem csak a gyerekek szókincsének bővítése, hanem olyan magabiztosság elnyerése, melynek köszönhetően a közös családi nyaraláson már a gyerekek tolmácsolhatnak a szülőknek! Arra fogunk törekedni, hogy a gyerekekhez minél többször angolul beszéljünk a tábor ideje alatt.

A tábor reggeli nyitását minden esetben a szülők munkarendjéhez igazítjuk. A gyerekektől a tábor végén oklevéllel és egy kis ajándékkal búcsúzunk.

BonanzaFehér

programelemek

 • magyar íjjal célba lövés, oktatással, sok gyakorlással.
 • „nem-minden hulladék-szemét” elve alapján az újra felhasználás érdekében foglalkozás
 • a víz a legértékesebb kincs! Interaktív játék a gyerekekkel.
 • látogatás a közeli biokertbe, ahol biogyümölcsöt szedünk, aszalunk, csomagolunk. Természetesen a gyerekek vihetnek haza mindenből.
 • közlekedés biztonsági ismeretek 
 • keramikusok leszünk. Békés megyei keramikus művész segítségével a gyerekeknek lehetőségük van egy kerámiát elkészíteni, hazavinni.
 • erdő, mező növényeinek megismertetése
 • mesesarok, békéscsabai művészek mesefelolvasása a gyerekeknek
 • használt játékok, könyvek stb. cseréjére szervezünk mini piacot. A gyerekek elhozhatják a megunt dolgaikat és cserélgethetik egymással.
 • játékos drón bemutató
 • békéscsabai rajzművészekkel rajzfoglalkozás. A gyerekek elkészítik rajzaikat, majd a nap végén rajzkiállítást szervezünk, melyre a szülőket, testvéreket várjuk. 
 • testfestő művész látogatása és arcfestése a táborban
 • terápiás kutya délután. Eltöltünk egy egész délutánt 3 terápiás kutyával.
 • játékos helyzetgyakorlatok, éneklés, drámapedagógiai feladatok békéscsabai művészek oktatásával
 • dekoráció készítés fából, festéssel
 • ajtó- és ablakdísz készítés szárított termésekből
 • nagy Társasjáték Délután fejlesztőpedagógusokkal
 • nemezelés 
 • a táborban a Tündérkonyhánkban a gyerekekkel együtt kotyvasztjuk a gyógynövényes frissítőket, bevesszük őket a reggeli és az uzsonna elkészítésébe, illetve megtanítunk nekik pár étel elkészítését
 • gyógyfűves délutánt szervezünk ahol megismerkednek a különféle gyógynövényekkel egy békéscsabai kertészmérnök segítségével
lilák1
DSC_8085_1

Állandó kreatív sarok: szabadon választhatsz mit szeretnél készíteni. Minden tevékenységnél segítők vannak.

Levendulazsák, levendulamécses készítés

karkötők készítése

kőfestés

képkeret díszítés

ajtódísz készítés

csillám tetoválás megtanulása

vasalógyöngyözés

gipszfigura festés

95944367_1400058723534774_5966302863746400256_n
Étkezés

A táborban napi egyszer fő étkezés és kétszer „csemegézést” tízórait, illetve uzsit biztosítunk változatos ételekkel, minden nap friss gyümölcsökkel és persze némi édes nasival.

Programok

A tematikus programok 8:00-16:00 óráig tartanak, érkezés 07:30-tól, távozás 16:30-ig. (A programok az igényektől, a gyerekek aktivitásától függően változhatnak, de a szervezett programok, kreatív foglalkozások és a nyelvi játékok minden nap meg lesznek tartva.)

Békéscsaba Varjas utca (3600 m2)

Ár

A tábor díja öt napra 25.000 Ft étkezéssel. Napidíj: 5.000 Ft.

Létszám

A tábort minimum 15 fő jelentkezésekor indítjuk el, maximális létszám: 40 fő. Ha az adott napra még van férőhely, lehet egy napra is jönni. Ha csak 1-1 napra szeretnétek jönni, azt a jelentkezési lap megjegyzés rovatában jelölhetitek. A jelentkezési határidő után tudjuk megmondani, van-e még hely.

1. tábor hét

Szabad hét: 2022. július 04-08.

2019 nyár

LevendulA

öko-tábor

2019-ben Békéscsabán 2×5 napos „nyári iskola” került lebonyolításra, ahol összesen 57 román és magyar diák töltötte el szabadidejét, további 163 pedig az aradi Caela erdőben kempingezhetett.

Videó lejátszása

2020 nyár

LevendulA

kézműves és öko-tábor

2020 július második hetében 50 gyerkőccel töltöttünk el egy élménydús és vidám hetet.

Videó lejátszása

2021 nyár

LevendulA

kézműves és öko-tábor

2021 nyarán 60 iskolás töltötte nálunk szabadidejét